JOQ Albania
Home

Si ta ndaloni gjakderdhjen brenda 10 sekondave
Shkruar nga: | Publikuar më: 02/09/2016 20:10

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

gjak
Gjakderdhjet janë me të vërtetë të bezdisshme dhe të gjithë ne duam t’i ndalojmë sa më parë. Por, si mund ta ndaloni gjakderdhjen me produkte shtëpie, pa pasur nevojë që të shkoni tek mjeku?

Ekziston një metodë që bën të mundur ndalimin e gjakderdhjes, por kjo funksionon vetëm për plagët e vogla.

Kështu, mjafton të hidhni pluhur speci të kuq tek e çara dhe gjaku do të ndalojë brenda 10-15 sekondave.

Speci i kuq ndikon në barazimin e shtypjes së gjakut shumë shpejt, dhe në stimulimin e trashjes së gjakut dhe parandalimin e infeksioneve.

Në rast se keni prerje më të mëdha, shtoni një lugë gjelle spec të kuq në një gotë ujë dhe pini produktin.