Pesë ishuj që janë gati të japin gjithçka nëse shkon të jetosh atje

Shkruar nga: D Cani | Publikuar më: 14.02.2017, 19:52

Do largoheshit nga vendi nëse në një pjesë të botës një shtet tjetër ju jep mundësinë që të keni një pjesë toke tuajën, t'ju punësojë dhe t'ju ndihmojë në ndërtimin e një shtëpie? Zbuloni mëposhtë 5 ishujt që do jepnin gjithçka vetëm që ti të jetosh atje.

1

1. Easdale, Skoci Një ishull i bukur në brigjet perëndimore të Skocisë. Në shekullin e nëntëmbëdhjetë ka dominuar në mënyrë aktive nafta dhe argjila. Sot popullsia e këtij ishulli nuk i kalon 70 njerëz. Ata organizuan një lëvizje sociale për të rikthyer jetën në ishull dhe të ftojnë të gjithë ata që duan të jenë pjesë e tij për të jetuar atje.

2

2. Kepi Breton, Kanada

Një ishull kanadez në verilindje të gadishullit të Nova Scotia ku ka shumë tokë dhe të punë, por ka pak njerëz. Fermerët lokalë ofrojnë dy akra tokë dhe punën e qëndrueshme për ata që janë të gatshëm të jetojnë në këtë ishull për të paktën 5 vjet. Një jetë të qetë dhe harmoni me bukuri mahnitëse natyrore janë të garantuara.3

3. Pitcairn

Ishujt Pitcairn janë i vetmi territor jashtë e Britanisë në Paqësor. Pavarësisht që ka një klimë të butë subtropikale ka palma dhe plazhet e bukura, ndërsa popullata lokale është vetëm 50 persona. Qeveria ofron tokë për të gjithë ata që zgjedhin të jetojnë atje.

4

4. Ishulli i Jugut, Zelandë e re

Kaitangata në një qytet të vogël në ishullin e Jugut, vetëm 800 persona jetojnë. Vetëm dy prej tyre janë të papunë, ndërkohë që vende të lira janë 1000. Këtu janë një shumë e tokës dhe shumë ferma të angazhuara në rritjen e deleve dhe lopëve. Por ata kanë një mungesë të të punësuarve. Për këtë arsye, autoritetet janë gjithmonë të gatshëm për të ndihmuar emigrantët për procesin e vizave dhe për të blerë shtëpi.

5

5. Hawaii

Hawaii nuk ka nevojë për një prezantim të veçantë. Por kush do të mendojë se në këtë parajsë nevojiten njerëz. Më konkretisht, ju specialistë në edukim që jeni shumë të aftë. Mësuesit lokale janë tërhequr për të punuar në kontinentin. Prandaj, departamenti i arsimit është vazhdimisht në kërkim për mësuesit dhe ofron një rrogë të mirë për ata që janë të gatshëm të përkushtohen për mësim në shkollat lokale.

Më të Lexuarat
Shkarkoni aplikacionin JOQ ALBANIA në platformat
Më të fundit