JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Pfizer dhe Moderna rrisin çmimet për vaksinat Covid
Shkruar nga: N Hoxha | Publikuar më: 02/08/2021 0:08

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Ndërkohë që kërkesat për vaksinat anti-Covid janë në rritje për shkak se pandemia ende nuk është zhdukur plotësisht, dy nga kompanitë e njohura Pfizer dhe Moderna kanë rritur çmimet e vaksinës në kontratat e fundit të furnizimit me Bashkimin Europian, raporton The Financial Times. Çmimi i ri për Pfizer u rrit nga 15.50 euro, në 19.50 euro. Ndërsa çmimi i vaksinës Moderna u rrit në 25.50 dollarë kundrejt 19 euro në marrëveshjen e parë të prokurimit. Komisioni Europian tha të martën se BE është në rrugën e duhur për të arritur një objektiv të vaksinimit të plotë të të paktën 70% të popullsisë së rritur deri në fund të verës. Komisioni Evropian tha gjatë javës së kaluar se BE është në rrugën e duhur për të arritur objektivin e vaksinimit të plotë të të paktën 70% të popullsisë së rritur deri në fund të verës.

Gjatë muajit maj të këtij viti BE pati deklaruar se pret që të ketë marrë më shumë se një miliardë doza vaksinash deri në fund të shtatorit nga katër kompani të ndryshme prodhimi të vaksinave.

Burimi: Ft.com |Përktheu dhe Përshtati: JOQ Albania